Abstracts och artiklar

Presentation på Bergdagarna 2025

Att presentera på Bergdagarna är en möjlighet för dig eller för dig och en kollega att tillsammans berätta för alla vad ni har gjort, kommer att göra eller vad ni har för idéer som kan utveckla branschen. För att få möjlighet att presentera på Bergdagarna 2025 måste man skicka in ett extended abstract. Det är en miniartikel på två till fyra A4-sidor som kommer att publiceras i Svenska Bergteknikföreningens publikationsdatabas. 

Alla som skall presentera behöver anmäla sig som deltagare. Är du som ska presentera inte anmäld i samband med att artikeln skickas in kan vi komma att överlåta din plats till någon annan.

Call for Extended Abstracts – Datum att förhålla sig till

23 augusti 2024 – Skicka in ditt förslag (Extended abstract)
Layoutansvisnnigar på svenska
Layout instructions

25 januari 2025 – Skicka in din presentation
Instruktioner på svenska
Layout instructions

Presentationen skickas till bergdagarna@svbergteknik.se

Extended abstract

Ett extended abstract är en miniartikel på två till fyra A4-sidor inklusive bilder, tabeller och diagram.

Alla förslag inom ämnena bergmekanik och bergteknik välkomnas.
Förslag på ämnesområden är till exempel

 • branschens samhällsengagemang och utmaningar
 • infrastrukturprojekt
 • projekt på gruvsidan
 • fossilfritt bergbyggande, hållbarhetsaspekter
 • tillståndsrelaterade frågor
 • innovationer i branschen
 • arbetsmiljöförbättringar (ny teknik eller nya arbetssätt)
 • kompetensförsörjning
 • pågående forskning på universitet, högskolor och företag
 • ökad jämställdhet
 • utländska projekt

Presentationen på 15 minuter

Blir ditt abstract accepterat till programmet välkomnas du att presentera på Bergdagarna 2025. Vanligtvis ges max 15 minuter i programmet för presentationen. Alla är lite nervösa när man ska presentera. Det syns inte. Kom ihåg att ingen annan vet bättre vad du vill berätta än just du! Ingen kan det du har gjort bättre än dig!

En digital presentation

De allra flesta idag har en PowerPoint eller liknade som stöd. Tänk på att ingen är där för att läsa, det kan de göra senare i ditt extended abstract. Åhörarna vill få intryck, se saker och höra dig. Använd hellre bilder och minimalt med text i din presentation. Har du text, minimera mängden och maximera storleken! Undvik allt som kan krångla som t.ex. filmer eller animeringar. Håll presentationen till max 15 bilder, en bra tumregel är att aldrig ha fler bilder än antalet minuter du presenterar.

Accepterade extended abstracts publiceras i Svenska Bergteknikföreningens publikationsdatabas. Det ger alla som deltar i konferensen, de som inte har möjlighet att delta och de som inte är en del av branschen möjlighet att djupdyka i ämnet vid ett senare tillfälle. Det är också en fantastisk möjlighet för dig att dokumentera och reflektera över dina kunskaper, färdigheter och kompetenser.

Extended Abstract till Bergdagarna

Välj fil(er)Inga filer valdaTillåtna filtyper jpg, jpeg, jpe, gif, png, webp, ico, js, pdf, xcf, mpp, xlam, pages. Max. storlek: 12 MB

5 + 14 =

GDPR
Genom att fylla i uppgifterna ovan godkänner du att Svenska Bergteknikföreningen i enlighet med GDPR behandlar dina uppgifter. Ta del av hela Svenska Bergteknikföreningens integritetspolicy här.

Bergdagarna

Certifiering

Yngre medlemmar

Internationellt

Svenska föreningen för bergmekanik- och ingenjörsgeologi