Barnboken

Barnboken – Bojan och tunnelbanan

Barnboken Bojan och tunnelbanan är ett initiativ av Svenska Bergteknikföreningen. Idén var att ta fram en barnbok för att barn skulle få en inblick om hur spännande det är med tunnlar. Med en bok ville vi på Svenska Bergteknikföreningen skapa ett intresse och en nyfikenhet för bygg- och anläggningsbranschen. Att ha en bra och rolig idé är det många som har haft, att få en bra och rolig idé att bli verklighet är däremot en annan historia.

För att genomföra iden om att ta fram en barnbok etablerade Svenska Bergteknikföreningen ett samarbete med Bonnier AB. De skulle utforma en bok om tunnelbyggande i en av sina existerande barnboksserier om Bojan med författaren Johan Anderblad och illustratören Filippa Widlund. Vår roll var att säkerställa att det faktiska tunnelrelaterade innehållet.

I boken berättar Bojans mamma om när hon var med när de byggde en tunnelbanetunnel. Det är en detaljrik berättelse som blandar fakta och korrekta illustrationer med saga. Man får steg för steg följa med i hur en tunnel byggs, allt ifrån borrning och sprängning till bortforsling av material och förstärkning av berget.
Som ett led i att få fler unga att välja detta ett yrke i vår bransch satsade vi på att erbjuda boken kostnadsfritt till alla förskolor i Sverige. Nyheten om den nya spännande boken i den omtyckta Bojan-serien spred sig snabbt och resulterade i att vi i maj 2021 skickade ut över 6000 böcker till förskolor runt om i Sverige, Norge och Finland. Efter det har vi tryck upp och gett ut ännu fler, totalt har vi tryckt 14 000 stycken exemplar.

Idag finns även boken på översatt till engelska. Den första barnboken i Bojan-serien som översatts till engelska. Barnboken heter på engelska ”Vinnie and the metro”. I dialog med Bonnier har vi idag möjlighet att tillhandahålla boken i pdf-format på engelska till alla som önskar en kopia.

Beställ barnboken Bojan och tunnelbanan

Fakturaadress

Bok

8 + 2 =

Kostnad
50 kr per bok.

Fraktkostnad inom Sverige
Frakt tillkommer enligt:
1-2 st: 45 kr
3 st: 60 kr
4-7 st: 70 kr
8-14 st: 80 kr

Vid beställning av 15 böcker eller mer. Kontakta oss direkt.

Betalningsvillkor

Betalning sker mot faktura. Betalningsvillkor för privatperson är 14 dagar och företag 30 dagar. Genom att fylla i dina uppgifter ovan godkänner du betalningsvillkoren. Vill du betala med swish kontakta oss.

GDPR
Genom att fylla i uppgifterna ovan godkänner du att Svenska Bergteknikföreningen i enlighet med GDPR behandlar dina uppgifter för att hantera beställning och leverans av boken. Ta del av hela Svenska Bergteknikföreningens integritetspolicy här.

Bergdagarna

Certifiering

Yngre medlemmar

Internationellt

Svenska föreningen för bergmekanik- och ingenjörsgeologi